Кадър Наводнения има и във Варна. Част от варненския квартал “Виница

...
Кадър Наводнения има и във Варна. Част от варненския квартал “Виница
Коментари Харесай

Варненският квартал Виница с улици-реки: има проблем с канализацията

Кадър 

Наводнения има и във Варна. Част от варненския квартал “Виница ” е под вода, поради проблем с канализацията. Проблемът е, че шахта бълва като гейзер фекални води. Второ денонощие улиците са реки. Наноси, трошляк клони в допълнение затлачват шахтите, оповестява

Иванка Яначкова е обезпокоена дали няма да се повтори обстановката отпреди два дни, когато измежду нощ със брачна половинка ѝ трябвало да изгребват придошлата до къщата им вода. 

" Проблемът беше отхвърлен първата вечер за два часа, още веднъж се появи, отново работиха и сякаш беше отхвърлен. Сега отново продължава да бълва, само че този път не към моята къща, а към асфалта ", сподели тя.

След намесата на ВиК екипите, за няколко часа водата е спряла, от шахтата обаче още веднъж извира вода и залива улиците на квартал " Виница ". 

" Наистина са затлачили основния канализационен колектор на " Виница ", само че там казусът е различен, строителните обекти не си почистват терените ", съобщи шефът на ВиК-Варна Валентин Вълканов. 

Проблемът е, че новите строителни обекти водят дъждовната канализация в битовата.

" При изработка на новите канализации ще стартира да се разтоварят елементи от канализацията и да намалее дебитът ", добави Вълканов. 

Екипи на ВиК още веднъж работиха по отстраняването на повредата, а жителите на квартала се надяват повече да няма проблеми с шахтата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР